NorthSeaFood, een geïntegreerd en toonaangevend visbedrijf in Europa

NSF wordt gekenmerkt door zijn integratieconcept waarbij alle activiteiten binnen de visketen worden beheerst. Vis van vangst tot schap! NSF garandeert het gehele logistieke proces van vloot, duurzame visserij, vangst, be- en verwerking, conservering, opslag, vermarkting tot aan belevering van zijn afnemers.

Discover more

Historie, verwerking en kwaliteit

Onze vis, direct uit zee

Rederij “Quotter” laat zich kenmerken als een ‘’Urker familiebedrijf met historie” waarbinnen tegelijkertijd volop wordt geïnnoveerd en verduurzaamd. De naam Quotter is een samenvoeging van de termen quota en kotter. Met professioneel management, kundige bemanning met jarenlange visserijervaring en voldoende visserijrechten en quota wordt voor een continue aanvoer van vis gezorgd met respect voor de natuur, milieu en visbestanden. Het vissersberoep is bij onze bemanning op Urk van vader op zoon overgedragen waardoor veel kennis over vis en visserij bestaat. Met modern uitgeruste schepen van ca. 28 tot 43 meter lengte, die korte visreizen maken en diverse  visserijmethoden toepassen, zorgt de bemanning ervoor dat uitstekende kwaliteit vis wordt aangevoerd. Direct na de vangst wordt de vis aan boord verwerkt. Gestript, gesorteerd (zowel naar vissoort als naar grootteklasse), schoon gespoeld en in ijs naar 0 graden gekoeld en opgeslagen in het visruim. De koude keten wordt niet onderbroken. Quotter voldoet ruimschoots aan de kwaliteits- en hygiëne-eisen van NSF. Alle twinrig-schol wordt met het duurzaamheid-certificaat MSC geleverd en er wordt gewerkt aan meer gecertificeerde vissoorten en visserijmethoden.

Schol

Flyshoot visserij

In de wintermaanden wordt met de flyshoot-methode in het Engels Kanaal vooral op inktvis en rode mul gevist en in de zomermaanden in de Centrale Noordzee vooral op rode poon en kabeljauw. Het is een traditionele visserijtechniek die door Deense vissers snurrevaed wordt genoemd. In Schotland heeft men de Deense methode aangepast en gemoderniseerd en wordt flyshoot genoemd. Door een geringe vissnelheid, korte trekken en omdat bijna dagelijks wordt aangeland kan aan de afnemer excellente kwaliteit verse vis worden gegarandeerd.

Inktvis

Trawl visserij

Met diverse trawlvisserij technieken wordt in de Centrale en Zuidelijke Noordzee het gehele jaar door gevist op platvissoorten die vers worden aangevoerd. In het voorjaar en in de zomermaanden is dat vooral op schol, waarbij tarbot en griet eveneens een belangrijk deel uitmaken van de vangst. In de herfst en in de wintermaanden is naast schol ook tong een zeer belangrijkste vissoort waarbij diverse andere vissoorten zoals schar en tongschar eveneens deel uitmaken van de vangst. 

Tong

Verwerking van de verse vis

In onze volledig gecertificeerde fabrieken verwerken wij de door de Quotter vloot gevangen verse vis op de diverse afdelingen onder de strengste kwaliteitsnormen tot een smakelijk eenvoudig te bereiden product. Van boot naar bord, van schip tot schap. 

De verse gevangen vis wordt bij NSF direct na binnenkomst op kwaliteit gecontroleerd, machinaal gesorteerd om de juiste gewichten aan de klanten te garanderen.

Fileren

De gecontroleerde vis wordt machinaal gefileerd en in lijn wordt indien gewenst het vel verwijderd en de filet wordt compleet schoon opgeleverd conform de specificatie. (moet nog gefilmd worden)

Bij Northseafood kunnen we vissoorten en/of sorteringen die minder geschikt zijn om machinaal te verwerken handmatig en ambachtelijk fileren, onze medewerkers staan garant voor de filet kwaliteit (moet nog gefilmd worden)

Fileren

IQF vriezen

Na het sorteren en fileren wordt de vis direct weer gekoeld en wordt deze bij de bandvriezer binnen enkele minuten per stuk ingevroren.

Block Freezing

For the most effective storage

With our plate freezer we do freeze fillets, fish and squid in if required, interleaved blocks.

The block weight varies from 250g for our retail customers up to 3 kg for the foodservice customers. Products packed like this are very easy to defrost.

Glaceren

In lijn bij de bandvriezer worden de filets of hele vis conform afgesproken specificaties van een beschermend ijslaagje voorzien.

Glaceren

Paneren

De filets worden op één van onze paneerlijnen conform specificatie voorzien van een paneerlaagje, eventueel in samenspraak met de klant al of niet smaak gebracht. Dit product is nu ideaal voor bereiding in de koekenpan of frituurpan.

Coated fish

Paneren en voorbakken:

Lorem ipsum dolor sit amet

Naast paneren, kunnen wij de filets ook paneren en voorbakken op onze voorbaklijn dit doen we met zuiverplantaardige olie en indien gewenst met speciaal getoast paneermeel voor een extra krokant product. Nu zijn de filets geschikt voor bereidingen in de oven, pan, frituur en op de grillplaat.

Voorgebakken

Mugnaia; a la meunière:

NSF beschikt over een lijn voor zogenaamde “mugnaia” productie. dit houdt in dat we de filets van een laagje bloem voorzien, met citroen, kruiden en specerijen. Indien gewenst zelfs nog met een laagje echte roomboter. Bereiding van dit product geschiedt zoals de vissers en de molenaars vroeger de vis al bereidden, in de pan, op de grill, of bakplaat.

Mugnaia

Steam delight

Steam Delight is een uniek productieproces van NSF. Hier produceren we onze filets met verschillende smaken toppingen.

Toppingen o.a. op basis van roomboter, kaas of olijfolie verrijkt met groente, kruiden en specerijen. Dit kant en klare product wordt per stuk in een stoomfolie verpakt voor bereiding in oven en magnetron!

Vanuit de diepvries binnen een paar minuten een chef-kok signatuurproduct op uw bord.

Steam delight

Verpakken

De bevroren filets en hele vis worden ingepakt onder private label of onder onze eigen merknaam Deliz Voor de detailhandel produceren we in wet-pack en IQF in consumenten doosjes, schaaltjes of zakken, in ieder gewenst gewicht tussen de 250g en 2 kg.

Voor de foodservice, catering en industrie verpakken we exact gesorteerde producten in dozen of zakken naar wens van de klant in gewichten tussen 3 kg en 300 kg. 

Verpakking